]برای اینکه تفاوت مزو ژل با فیلر را درک کنید، ابتدا لازم است در مورد وجه اشتراک هر دو تکنیک جوانسازی پوست بیشتر بدانید. تشخیص شباهتها و تفاوتهای فیلر با مزوژل به شما در انتخاب بهترین تکنیک زیبایی کمک خواهد کرد.
مزو ژل و فیلر چه شباهتهایی با هم دارند؟
فیلر و مزوژل هر دو به منظور برطرف کردن عارضههای پوستی به کار گرفته میشوند. افزایش سن، در معرض مداوم نور خورشید قرار گرفتن، سیگار کشیدن، انواع آلودگیهای محیطی، استفاده مداوم از مواد آرایشی، تا دیر وقت بیدار ماندن و سبک نادرست تغذیه و زندگی باعث میشود که پوست به مرور زمان شادابی و لطافت خود را از دست بدهد. به علاوه با گذشت زمان کم کم نشانههای پیری مانند چین و چروک، شلی و افتادگی، کاهش حجم و لکههای پیری بر روی پوست ظهور پیدا میکند.
اما به نظر شما در زیر لایه سطحی پوست و در سلولها و بافتهای داخلی آن چه اتفاقی میافتد که پوست شاداب و جوان به یک بافت خشک، خسته و بی روح تبدیل میشود؟ پاسخ این سؤال کاهش و از دست دادن عناصر طبیعی موجود در پوست مانند کلاژن، الاستین و هیالورونیک اسید است.
از آنجاییکه برگرداندن جوانی و زیبایی به پوست، دغدغه بسیاری از افراد جامعه است، تکنیکهای زیادی با هدف برگرداندن این عناصر به پوست روی کار آمده است. چرا که برگرداندن کلاژن، الاستین، هیالورونیک اسید و امثال آن به پوست و یا تحریک پوست به تولید طبیعی و نرمال آن، بسیاری از عارضهها را درمان کرده و پوست را جوان و شاداب میکند. وجه اشتراک فیلر و مزوژل در این است که هر دو با هدف تغذیه پوست به کار گرفته میشوند. در واقع هر دوی این روشها بر اساس جبران سیر کاهشی تولید کلاژن و الاستین و یا از بین رفتن عناصری مانند هیالورونیک اسید در پوست مورد استفاده قرار میگیرند.
از دیگر وجوه اشتراک تزریق مزو ژل و فیلر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کم تهاجمی بوده و بدون نیاز به برش، بخیه و پانسمان انجام میگیرند.
- نیاز به گذراندن دوران نقاهت نداشته و میتوان پس از خروج از جلسه تزریق به امور روزانه مشغول شد.
- مقرون به صرفه بوده و به هزینهای به مراتب کمتر از انواع جراحی زیبایی نیاز دارد.
در ادامه به طور مجزا در مورد سازوکار، کاربرد و عوارض هر کدام از این دو تکنیک صحبت میکنیم، تا تفاوتهای آنها برای شما روشن شود.
فیلر دقیقاً چیست و کدام مشکلات پوستی را درمان میکند؟
فیلر مادهای است که به لایه زیرین سطح پوست تزریق میشود تا به صورت شما حجم داده و به اصطلاح آن را پر نشان دهد. البته پر کنندگی وظیفه اصلی فیلر است. تزریق ژل یا فیلر به پوست کاربردهای دیگری مانند جوانسازی و ترمیم نواقص پوستی را نیز به دنبال دارد. تزریق فیلر تا ۶ ماه ماندگاری داشته و لازم است بعد از این مدت تکرار شود. فیلر در برندهای مختلف که هر کدام ترکیبات خاص خودشان را دارند، تولید میشود. اما به طور معمول عناصر زیر در فیلرها یافت میشود:
- کلسیم هیدروکسی آپاتیت؛ که یک ماده معدنی است، و در بافت استخوان نیز وجود دارد.
- اسید هیالورونیک؛ که در بعضی از بافتهای بدن یافت میشود و چربی و رطوبت پوست را تأمین میکند.
- پلی آلکیل امید؛ که یک نوع ژل شفاف سازگار با بدن انسان است.
- اسید پلیلاکتیک؛ که پوست را تحریک میکند تا کلاژن بیشتری بسازد.
- میکروسفرهای پلیمتیل متاکریلات؛ که یک پرکننده نیمه موقتی است.
کاربرد فیلر
- حجم دادن به لبها و گونهها
- پر کردن بخشهایی از صورت که دچار کاهش حجم شدهاند
- کاهش و یا حتی برطرف کردن تیرگی و چین و چروک ناحیه اطراف چشم
- ترمیم فرورفتگی ناشی از زخم و جوش
- برطرف کردن چین و چروک پوستی به خصوص در اطراف دهان و چانه که در اثر کاهش کلاژن و الاستین ایجاد میشوند
- اصلاح زاویه فک
- ایجاد تقارن در صورت
عوارض احتمالی فیلر
همانطور که گفتیم تزریق فیلر یک تکنیک کم تهاجمی است و عوارض جانبی حادی به دنبال ندارد. با این حال عارضههای زیر ممکن است در روزهای اولیه پس از تزریق در شما بروز پیدا کرده و خود به خود برطرف شود:
- بثورات پوستی، خارش یا جوش
- قرمزی، کبودی و یا تورم
- عدم تقارن دو طرف صورت
- آسیب پوستی که باعث زخم یا در موارد نادر عفونت میشود
مزوژل دقیقاً چیست و کدام مشکلات پوستی را درمان میکند؟
مزوژل یکی از موثرترین تکنیکهای درمانی برای مشکلات پوستی به خصوص در ناحیه اطراف چشم است. مزوژل در واقع نوعی ژل حاوی اسید هیالورونیک، انواع کوآنزیم، مواد معدنی، اسیدهای آمینه، ویتامینها و آنتی اکسیدانها است، که در فرآیند مزوتراپی مورد استفاده قرار میگیرد.
اسید هیالورونیک یکی از مهمترین عناصر موجود در مزوژل است. این عنصر در واقع نوعی قند است که به طور طبیعی در پوست ما وجود دارد. وظیفه اسید هیالورونیک اسید حفظ رطوبت در سلولهای پوستی و کمک به هیدراته شدن پوست میباشد.
تمام مواد معدنی و عناصر موجود در مزوژل، وظیفه تحریک پوست به کلاژن سازی بیشتر را به عهده دارند. همچنین خونرسانی به بافتها و اندامهای پوستی از طریق تزریق این مواد به لایه میانی پوستی افزایش پیدا میکند.
از طرفی انواع ویتامینها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانها در مزوژل برای تقویت و ترمیم پوست مورد استفاده قرار میگیرد. در ضمن در تکنیک تزریق مزوژل، اسید هیالورونیک موجود در پوست بازسازی شده و بافتهای پوست به خوبی تراز میشوند. بدین ترتیب پوست به طرز محسوسی جوان و زیبا میشود.
کاربردهای مزوژل
- برطرف کردن چین و چروکها و خطوط ظریف پوست به خصوص در اطراف دهان و گونه
- برطرف کردن تیرگی، پف و چین و چروک ناحیه اطراف چشم
- رفع خستگی و خشکی پوست
- بهبود خاصیت ارتجاعی پوست صورت، گردن و پشت دستها
- افزایش کیفیت کلی پوست
- افزایش درخشندگی، شادابی و لطافت پوست
- برطرف کردن برآمدگی عروق و گودیهای پشت دستها
- رفع سلولیت
- برطرف کردن لکههای تیره روی پوست
- پیشگیری و کنترل ریزش مو
- درمان جوش و ترمیم جای جوش
- رفع نواقص سطحی بینی (مناسب برای افرادی که از جراحی بینی میترسند)
- رفع ترکهای پوستی
- درمان چاقی موضعی
عوارض احتمالی تزریق مزو ژل
مزوژل یک تکنیک کم عوارض است. درست است که برای تزریق مزو ژل از سوزن استفاده میشود. اما این سوزنها از نظر اندازه بسیار کوچک هستند و در عمق ناچیزی از پوست نفوذ میکنند. این سوزنها همچنین درد بسیار کمتری نسبت به سایر تکنیکهای تزریقی زیبایی به شما اعمال میکنند. البته در این تکنیک گاهی از بیحسی موضعی نیز استفاده میشود.
به طور کلی مزوتراپی به میزان قابل توجهی کم خطر است و به جزء تورم، کبودی و قرمزی پس از تزریق؛ عوارض جانبی دیگری ندارد. این عوارض نیز ظرف چند روز پس از تزریق خود به خود درمان میشود. برخی از عوارض جانبی نادر تزریق مزو ژل شامل عفونت، نکروز بافت پوستی و اسکار میباشد.
مزو ژل و فیلر چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
همانطور که حتماً متوجه شدهاید، فیلر بیشتر در پر کردن و حجم دادن به بخشهای مختلف صورت کاربرد دارد و مزوژل در کیفیت بخشیدن کلی به پوست. اگر در حال تصمیمگیری برای انتخاب یکی از این تکنیکها با هدف جوانسازی پوست خود هستید، باید یک خبر خوب به شما بدهیم. خوشبختانه امکان استفاده از هر دو تکنیک برای شما وجود دارد. در واقع شما میتوانید با مشورت پزشک، هر کدام از این تکنیکها را برای برطرف کردن بخشی از عارضههای پوستی خود به کار ببرید.