لابیا پلاستی چیست؟
لابیا پلاستی بطور خلاصه به جراحی تغییر شکل لابیاها گفته میشود که به منظور کاهش سایز عمدتا لابیا مینور برطرف کردن عدم تقارن و یا بد شکلی ظاهر ژنیتالیا بکار میرود.
طی ده سال گذشته کاربرد روشهای جوانسازی ناحیهی ژنیتالیای خارجی و واژن توسط خانمها در حال افزایش است و در این بین لابیا پلاستی به منظور کاهش سایز لابیامینور یکی از رایجترین اعمال جراحی درخواست شده، توسط خانمهایی است که نگرانیهایی در مورد ظاهر ناحیهی ژنیتال خود دارند.
در حال حاضر لابیا پلاستی بجز مقاصد زیبایی ظاهری، بدلایل مختلف دیگری نیز انجام میپذیرد.
بزرگ شدگی (هایپرتروفی) لابیا مینور میتواند باعث مشکلات و عوارضی از جمله دیسپارونی (درد هنگام مقاربت)، تحریک پذیری و آزردگی ناحیه ژنیتال، مشکلات بهداشتی، تداخل حین فعالیت بویژه فعالیتهای ورزشی شدید و عفونت مزمن و راجعهی مجاری ادراری میگردد.
در مطالعات انجام شده، مشخص شده که خانمها بدنبال جراحی لابیا پلاستی رضایت بیشتری از ظاهر فیزیکی خود داشته و این امر سبب افزایش اعتماد به نفس و بهبود کیفیت رابطهی جنسی بوده است.
در واقع لابیا پلاستی اثر مثبتی بر عملکرد جنسی زنان داشته و بهبود عملکرد و فعالیت روزانهی آنان به دنبال این درمان دیده شده است.
در چه کسانی نباید لابیا پلاستی انجام شود؟ (کنترااندیکاسیونها)
1) در خانمهای باردار
2) طی دوران پریود (عادت ماهیانه)
3) کسانیکه اختلال انعقادی دارند
4) در حین عفونت فعال وولو و واژن
5) افراد دیابتی که قند خون کنترل نمیباشد
6) مبتلایان به بدخیمی بویژه بدخیمیهای ژنیتال
از جمله اقدامات لازم قبل از انجام لابیا پلاستی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1) مشاوره با متخصص زنان جهت بررسی سلامت عمومی، مشاوره و صحبت در مورد انتظارات و خواستهی بیمار از نتایج لابیا پلاستی، انجام معاینهی اولیهی ژنیکولوژی جهت ارزیابی وجود یا عدم وجود بیماری همزمان قبل از انجام جراحی و عفونتهای واژن، وولو و دستگاه تناسلی
2) انجام پاپ اسمیر
3) از دو هفته قبل از انجام لابیا پلاستی بهتر است از مصرف آسپیرین و سایر داروهای ضد انعقادی، ویتامین E و ترکیبات گیاهی پرهیز شود
4) محدود کردن مصرف سیگار از سه روز قبل از جراحی توصیه میشود.
لابیا پلاستی در حال حاضر به روشهای مختلفی در حال انجام است. استفاده از منابع انرژی لیزر در درمانهای ژنیکولوژی نزدیک به سه دهه قدمت دارد.
لابیا پلاستی با لیزر اغلب در بیماران سرپایی و بدون نیاز به بستری انجام میشود با بیحسی موضعی، قابل انجام است و متوسط زمان انجام جراحی حدود 60 دقیقه میباشد و بیمار بعد از یک تا دو ساعت قابل ترخیص است.
با استفاده از انرژی لیزر در حین لابیا پلاستی بطور همزمان برش و انعقاد زخم به شکلی موثر انجام میشود و این امر منجر به کاهش تورم، التهاب و خونریزی در حین لابیا پلاستی و بعد آن میشود. به علت اثرات باکتریسیدال (کشندهی باکتری) لیزر همچنین اثرات بیواستیمولیتینگ ترمیم بهتر زخم دورهی نقاهت کوتاهتر، درد کمتر و نتایج زیبایی بهتر، بدنبال لابیا پلاستی با لیزر دیده شده است.
در لابیا پلاستی با لیزر برش بافت با روشها و تکنیکهای مختلفی انجام میشود.
دو روش عمدتا مرسوم که در لابیا پلاستی استفاده میشود شامل Central Wedge Resection Technique و Edge Resection Technique میباشد. پس از برش بافت اضافی لبهها با نخ قابل جذب به هم نزدیک میشوند. پس از اتمام پروسیجر بیمار میتواند نتایج آنی از جمله سایز کوچکتر و ظاهر متقارنتر لابیاها را مشاهده نمایند. حداکثر میزان تورم و التهاب عمدتا در روزهای دو و سوم بعد از جراحی دیده میشود و سپس بطور تدریجی طی چندین هفته برطرف میشود. طی هفته اول بعد از جراحی ممکن است بیمار احساس خارش مختصر در نتیجهی ترمیم زخمها داشته باشد سپس با گذشت یک هفته خارش، تورم و درد به شکل قابل توجهی کاهش مییابد و بیمار در این مدت نباید از تامپون استفاده کنند و از پوشیدن لباسهای تنگ اجتناب نمایند. نزدیکی جنسی چهار تا شش هفته بعد از لابیا پلاستی باید به تعویق افتد.
سوالی که مطرح میشود این است که آیا بدنبال لابیا پلاستی با لیزر خطر و یا عوارضی وجود دارد؟
مانند تمام پروسیجرها لابیا پلاستی نیز میتواند با خطرات و عوارض احتمالی از جمله تورم، درد، خونریزی و تشکیل کیست (Epidermoid Inclusion Cyst) همراه باشد. هرچند که با بکارگیری روشهای جدید و ابزار لیزر این خطرات بسیار اندک است.
پس از انجام جراحی لابیا پلاستی طی 4 هفته بیمار میتواند حدود 85 درصد نتیجهی نهایی درمان را مشاهده کند و طی 6 ماه نتیجهی نهایی لابیا پلاستی قابل مشاهده است.