تزریق مزوژل چیست؟
مزوژل روشی نوین و کارامد در جوانسازی پوست میباشد که میتواند سبب جوانسازی، شفافیت، آبرسانی، باز شدن چین و چروکهای سطحی و بهبود لکهای ناشی از کم آبی پوست شود.
تفاوت اصلی مزوژلها با سایر داروهای مزوتراپی در غلظت بالای هیالورونیک اسید موجود در آنهاست که بسته به برند مزوژل، درصد هیالورونیک اسید متغیر است. هیالورونیک اسید پروتئینی است که در پوست بصورت طبیعی وجود داشته و وظیفه آن جذب آب میباشد. افزایش سن، استرس، در معرض آفتاب یا سولاریوم بودن، بیماریهای مختلف و… میتوانند باعث کاهش تولید آن در پوست شده و در نتیجه طراوت و شادابی پوست نیز کاهش یابد.
هیالورونیک اسید موجود در مزوژلها از نوع Non-Crosslinked بوده و در نتیجه حجمدهی و فرمدهی ایجاد نمیکند اما خاصیت پرکنندگی دارد و در همه قسمتهای صورت (حتی پشت لبها، زیر چشم، پیشانی) و گردن و پشت دستها تقریبا به یک میزان و شبیه مزوتراپی بصورت زیر جلدی تزریق میشود. این هیالورونیک اسید میتواند باعث ماندگاری طولانی مدت آب در فضای میان بافتی شود که در نتیجه پوست شفافتر و با طراوتتر میشود و پس از چندبار تزریق روی پوست اثرات لیفت هم خواهد داشت.
در سالهای اخیر نسل جدیدی از مزوژلها (پروفایلو) به بازار عرضه شده که ترکیبی از هیالورونیک اسیدهای درشت مولکول و ریز مولکول میباشند که آهسته رهش میباشند و به مرور اثرات خود را بروز میدهند و ماندگاری طولانیتر و تعداد تزریقات کمتری نسبت به سایرانواع مزوژلهای دیگر دارند.
یکی از کاربردهای مهم مزوژلها این است که در ترکیب با بوتاکس میتوانند به عنوان مزوبوتاکس مورد استفاده قرار گرفته و سبب کاهش قابل توجه چروکهای ریز و درشت روی پوست در نواحی گونهها، چانه، اطراف چشم و پیشانی شود بدون اینکه تغییری در حالت طبیعی چهره به وجود آید.
در ترکیب مزوژلها به جز هیالورونیک اسید با غلظت بالا، سایر موادی که خاصیت جوانسازی، آبرسانی و لیفت دارند نیز وجود دارد؛ مثل انواع پپتیدها، کوآنزیمها، اسیدهای آمینه، مواد مینرال، ویتامینها، انواع فاکتورهای رشد، Q10 و… که همگی این مواد سبب تحریک تولید کلاژن، افزایش خونرسانی بافتی و جوانسازی پوست میشود.
مزوژلها نسبت به سایر داروهای مزوتراپی ماندگاری بیشتری داشته و برای تزریق تعداد جلسات کمتری نیاز است.
پس از انجام کارهایی مثل آر اف فرکشنال، میکرونیدلینگ و انواع لیزرها میتوان از تزریق مزوژل استفاده کرد تا هم روند درمان کامل شود و هم نتیجه آن بیشتر مشخص شود.
نحوه انجام کار:
- قبل از تزریق مزوژل نیم ساعت باید کرم بیحسی روی پوست موضعی که قرار است تزریق انجام شود باقی بماند.
- تزریق مزوژل با استفاده از سوزنهای مخصوص مزوتراپی و به صورت زیرجلدی انجام میشود.
- فواصل تزریق مزوژل بین سه الی شش هفته یکبار است و سه الی چهار بار تزریق در سال توصیه میشود.
- ماندگاری مزوژلها بسته به اینکه پوست روند پیری را چگونه طی کند و نحوهی مراقبت از پوست متفاوت است و بین سه الی شش ماه میباشد.
- احتمال تورم و کبودی به دنبال تزریق مزوژل وجود دارد که نهایتا ظرف چند روز برطرف میشود.
- تزریق مزوژل در دوره شیردهی نیز ممنوعیتی ندارد.
- پس از تزریق مزوژل مراقبت خاصی لازم نیست و فقط تا 24 ساعت از شستشوی موضع مورد نظر پرهیز شود.