۹ قدم تا رسیدن به یک فرزندسالم!

۹ قدم تا رسیدن به یک فرزندسالم!

نکته‌های حیاتی مراقبت‌های دوران بارداری و پره ناتال که هر خانمی باید بداند!

برای داشتن یک فرزند سالم، انجام مراقبت‌های دوران بارداری کافی نیست. مراقبت‌های پره ناتال یا همان دوران پیش از بارداری، اهمیتی برابر با رفتارها و اقدامات دوران بارداری و پس از زایمان دارد. بنابراین بهتر است از روزی که تصمیم به اقدام برای بارداری گرفتید، برنامه ریزی‌هایتان را شروع کنید.

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که، ۹۹ درصد زنانی که در هنگام زایمان جان خود را از دست می‌دهند و ۹۰ درصد مرده زایی‌ها، در کشورهای در حال توسعه و غیر مرفهی اتفاق می‌افتد که در آنها خبری از مراقبت‌های دوران بارداری برای مادران نیست. از طرفی کیفیت مراقبت‌های دوران بارداری  و پره ناتال ارتباط معناداری با کاهش احتمال مرگ و میر مادر و نوزاد و همچنین وزن و سلامت کودک متولد شده دارد.

هر چقدر که اطلاعات شما از ضروریات قبل از بارداری و دوران بارداری بیشتر باشد، زایمان موفقیت آمیز تری خواهید داشت و البته فرزند سالم‌تری به دنیا خواهید آورد. به همین منظور ما نکته‌هایی که لازم است بدانید را به صورت ۹ نکته یا اقدام مهم گردآوری کرده و در اختیار شما قرار می‌دهیم. عملی کردن این ۹ نکته می‌تواند ۹ ماه بارداری بدون استرس و یک فرزند سالم برای شما به ارمغان بیاورد!

کودک سالم

1.     پیش از هر کاری، سبک زندگیتان را اصلاح کنید!

قبل از اقدام به بارداری، نسبت به اصلاح عادت‌های غلط و پیش گرفتن یک سبک زندگی سالم و درست اقدام کنید. اگر سیگار یا هر گونه مواد مخدر مصرف می‌کنید، باید آن را ترک کنید. اگر عادت به خوردن نوشیدنی‌های الکلی دارید، لازم است که آن را کنار بگذارید. همچنین داشتن تغذیه سالم و ورزش کردن می‌تواند در سلامت بهبود کیفیت دوران بارداری و سلامت نوزاد تاثیر زیادی داشته باشد.

پرخوری، مصرف بیش از حد خوراکی‌های شیرین، عادت به صرف غذاهای چرب، خوردن فست فود و خوراکی‌های فاقد ارزش غذایی کم تحرکی، چاقی و اضافه وزن می‌تواند بر روی سلامت دوران بارداری و کودکی که قرار است به دنیا بیاورید تاثیر منفی بگذارد.

 

2.     واکسن‌هایتان را به روز کنید!

مطمئن شوید که واکسیناسیون شما به روز است. برای این کار می‌توانید با مراجعه به درمانگاه و بررسی پرونده پزشکی و واکسیناسیون خود، نسبت به این موضوع اطلاع پیدا کنید. در صورتیکه لازم است واکسنی را قبل از بارداری تزریق کنید، این کار را انجام دهید. همچنین در صورتیکه واکسنی را در ماه‌های آینده پیش رو دارید، در موردش با پزشک مشورت کنید.

 

3.     قبل از اقدام به بارداری، بیماری‌هایتان را کنترل کنید!

در صورتیکه کوچکترین اختلالی در سلامت جسم و روح شما وجود دارد، قبل از بارداری آن را با پزشک خود در میان بگذارید. بیماری‌هایی مثل آسم، دیابت، فشار خون، افسردگی و هر نوع عارضه دیگری باید با مراجعه به پزشک و قبل از اقدام به بارداری کنترل شود. این کار یک فایده دیگر نیز دارد. شما با این اقدام نسبت به شرایطی که با وجود بیماری موردنظر در دوران بارداری و یا با تولد فرزندتان در انتظارتان هست، آشنا شده و برایش آماده می‌شوید.

4.     مصرف فولیک اسید را، قبل از اینکه دیر بشود شروع کنید!

سه ماه قبل از اقدام به بارداری قرص فولیک اسید مصرف کنید. شما به عنوان کسی که قصد دارد در ماه‌های آینده باردار شود، باید هر روز مقدار چهارصد تا هشتصد میکروگرم فولیک اسید مصرف کنید. این اقدام از بروز اختلالات مغز و نخاع در جنین جلوگیری می‌کند.

 

5.     به محض شروع بارداری، پزشک متخصص را در جریان بگذارید!

به محض اینکه احساس کردید که باردارید، به پزشک متخصص مراجعه کنید. حتی اگر نسبت به این موضوع تردید دارد، دیدن یک پزشک را پشت گوش نیندازید. گاهی یک رفتار ساده می‌تواند سلامت شما و جنینتان را به خطر بیندازد. و البته خیلی از اوقات داروی ساده‌ای که پزشک با توجه به شرایط خاص شما برایتان تجویز می‌کند، موفقیت آمیز بودن ادامه بارداری و زایمانتان را تضمین می‌کند.

قدم تا رسیدن به یک فرزندسالم!

6.     معاینات، آزمایشات و سونوگرافی‌ها را سر وقت خودشان انجام دهید!

در سه ماهه اول بارداری، هر ماه یکبار به پزشک مراجعه کنید. اما از هفته سی و ششم بارداری به بعد باید هر هفته به طور مرتب ویزیت شوید. در این جلسات پزشک شما باید حال عمومی‌، میزان فشار خون، وزن و قد و وضعیت لگن شما و همچنین ضربان قلب جنینتان را مدام بررسی کنید.

 همچنین آزمایشات بارداری از قبیل؛ تشخیص بارداری، تشخیص چندقلویی، ارزیابی خطرات احتمالی برای مادر، بررسی‌ ناهنجاری‌های جنینی، تعیین عقب ماندگی و رشد داخل رحمی، بررسی میزان رشد اندام‌های داخلی جنین، بررسی مایع آمنیوتیک و بند ناف و تعیین زمان زایمان را مطابق با دستور پزشک انجام دهید.

سونوگرافی‌ها معمولاً در هفته هفتم، سیزدهم تا چهاردهم، هجدهم تا بیستم و سی و چهارم برای شما تجویز می‌شود

 

7.     حواستان به تغذیه و وزنتان باشد!

مراقبت تغذیه‌تان در دوران بارداری باشید. غذایی که شما مصرف می‌کنید، همان چیزی است که به خورد فرزندتان می‌دهید. در مورد اینکه کدام مواد غذایی باید در برنامه روزانه‌تان قرار بگیرد و کدامیک باید از آن حذف شود خوب تحقیق کنید. همچنین کالری دریافتی شما در این دوران اهمیت زیادی دارد. بنابراین شما باید به طور مرتب وزن خود را اندازه گرفته و نسبت به اضافه وزن مجاز و متناسب با سن بارداریتان آگاه باشید.

دقت کنید که اضافه وزن یا حتی کاهش وزن بیشتر از حد مجاز سن بارداریتان، می‌تواند مشکلات جدی برای سلامت شما و فرزندتان به وجود بیاورد.

قدم تا رسیدن به یک فرزندسالم!8.     ویتامین‌های حیاتی جنین خود را مصرف کنید!

مطابق با نظر پزشک که با توجه به آزمایشات شما تصمیم می‌گیرد،  ویتامین و مکمل‌های لازم را در برنامه روتین خود بگنجانید. کمبود ویتامین شما در دوران بارداری می‌تواند خسارات جبران ناپذیری به سلامت خودتان و فرزندتان وارد کند.

 

9.     با یک تراپیست روح و روان صحبت کنید!

اگر می‌خواهید دوران بارداری سلامت و خوشایندی داشته باشید، علاوه بر جسم باید به روانتان نیز توجه کنید. چنانچه در این دوران دچار کوچکترین احساس ناخوشایند یا نشانه‌های افسردگی شدید، به یک متخصص روان پزشک یا مشاور مراجعه کنید.

گاهی همین نشانه‌های ساده افسردگی در بارداری می‌تواند منجر به افسردگی بعد از زایمان و مشکلات حادتری شود. همچنین در مورد احساسی که درباره بارداری دارید و تغییراتی که قرار است بعد از به دنیا آمدن نوزادتان تجربه کنید، با تراپیست صحبت کنید.

 

زایمان، پایان بارداری و آغاز مادری

مطمئن باشید که آگاهی، توجه و رفتارهای شما در دوران پیش از بارداری و بارداری: تعیین می‌کند که پس از زایمان خودتان و فرزندتان در چه شرایط جسمی و روحی قرار خواهید داشت. هر چند که زایمان خود مسیر تازه‌ای را پیش رویتان قرار می‌دهد که مراقبت‌های خاص خودش را می‌طلبد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط