آیا لیزر باعث ایجاد زخم روی پوستمان می‌شود

آیا لیزر باعث ایجاد زخم روی پوستمان می‌شود؟

آنچه می خوانید...

آیا لیزر پوست را زخم می‌کند؟ یا اصلاً لیزر با این حجم از قدرت و اثرگذاری، با پوست چه می‌کند؟ ما هم مثل شما به دنبال پاسخ این سؤالات بوده‌ و مقالات انگلیسی زبان زیادی را زیرو رو کرده‌ایم. به علاوه پزشکان متخصص ما، بر اساس علم و تجربه خود اطلاعات دقیقی در این زمینه در اختیارمان قرار داده‌اند. پس برای یافتن پاسخ سؤالاتتان، کافی است این مقاله را تا انتها بخوانید.

آیا لیزر موهای زائد، عوارض دارد؟

از بین بردن موهای زائد با استفاده از لیزر می‌تواند ظاهر شما را حسابی تغییر بدهد. این یک روش عالی برای رها شدن از موهای ناخواسته و ناخوشایندی است که شیو کردنشان وقت زیادی از شما می‌گیرد.

لیزر موهای زائد با استفاده از دستگاه‌هایی انجام می‌شود که فولیکول مو را مورد هدف قرار می‌دهند. این دستگاه‌ها در نسخه‌های جدیدتر دارای سیستم خنک‌کننده می‌باشند. وظیفه این سیستم خنک کردن مداوم پوست در حین فرآیند مورد نظر و به حداقل رساندن عوارض احتمالی است.

یعنی با وجود این سیستم سلامت پوست حفظ شده و مراجعه‌کننده درد خیلی کمی را تجربه خواهد کرد. به علاوه آسیب‌ها و اثرات دستگاه لیزر در این شرایط به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد.

اما این تکنیک با وجود تمام مزیت‌هایی که دارد، گاهی با تعدادی عوارض جانبی همراه است.

آیا لیزر باعث ایجاد زخم روی پوستمان می‌شود

عوارض جانبی لیزر موهای زائد کدام‌اند؟

عوارض جانبی لیزر موهای زائد که گاهی برای مراجعه‌کننده اتفاق می‌افتد عبارتند از:

  • بروز التهاب و کبودی خفیف در ناحیه تحت درمان
  • احساس درد خفیف در اندام لیزر شده
  • پوسته پوسته شدن محل مورد نظر

این موارد، عوارض جانبی رایج‌تری هستند که ممکن است برای هر فردی رخ دهد.در واقع علت بروز این عارضه‌ها، عملکرد دستگاه لیزر و فرآیندی است که برای حذف موهای زائد انجام می‌گیرد.

اما گاهی در اثر عدم تخصص و تبحر درمانگر و یا قدیمی بودن دستگاه لیزر، عوارض شدیدتری رخ می‌دهد که البته بسیار نادر است…

آیا زخم شدن پوست از عوارض جانبی نادر لیزر است؟

زخم یا اسکار پوستی دقیقاً از دسته عوارض جانبی لیزر موهای زائد می‌باشد، که به ندرت رخ می‌دهد. در واقع درمانگر غیرمتخصص نمی‌تواند به درستی از دستگاه لیزر استفاده کند و در اثر اعمال نادرست آن، مراجعه‌کننده را دچار عوارض شدید پوستی می‌کند.

علت دیگری که برای بروز این اتفاق تعریف می‌شود، عدم تطابق تنظیمات دستگاه با نوع و رنگ پوست مراجعه‌کننده می‌باشد. حتی ممکن است دستگاه لیزر آنقدر قدیمی باشد که سیستم ایجاد هماهنگی میان رنگ پوست با درجه لیزر در آن تعبیه نشده باشد. در این شرایط ممکن است زخم‌هایی در پوست ناحیه تحت درمان مشاهده شود.

از دیگر عوارض نادری که به دلیل عدم تبحر درمانگر رخ می‌دهد می‌توان به ایجاد تاول، عفونت و حتی تغییر رنگ دائمی پوست اشاره کرد. بنابراین مراجعه به کلینیکی که از تخصص پزشکان در زمینه اعمال لیزر استفاده می‌کند، حیاتی است.

آیا لیزر باعث ایجاد زخم روی پوستمان می‌شود

آیا می‌توان از زخم شدن پوست بعد از لیزر پیشگیری کرد؟

خوشبختانه راهکارهای ساده‌ای وجود دارد که با انجام آن، مطمئن خواهید شد که هیچ زخم و اسکاری بر روی پوست شما ایجاد نخواهد شد:

  • در معرض حرارت قرار نگیرید؛ ۱۴ تا ۲۱ روز قبل از جلسه لیزر، پوستتان را در معرض تابش مستقیم نور خورشید، حرارت و ابزارهای برنزه کننده قرار ندهید.
  • شیو را در زمان و از طریق صحیح آن انجام دهید؛ دو تا بیست و چهار ساعت قبل از جلسه لیزر، موها را با استفاده از یک روش سطحی شیو کنید. به کار بردن روش‌های قدرتمند حذف مو مانند وکس و اپیلاسیون، در این زمان توصیه نمی‌شود.
  • از پوستتان مراقبت کنید؛ بعد از جلسه لیزر که پوست حساس شده و در شرایط آسیب‌پذیر قرار دارد، به خوبی از ناحیه تحت درمان مراقبت کنید. این مراقبت‌ها شامل استفاده از کمپرس یخ، عدم خارش و تحت فشار قرار دادن اندام مورد نظر و همچنین به کار بردن ویتامین E طبیعی می‌باشد.
  • به کلینیک معتبر مراجعه کنید؛ اگر اپراتور دستگاه لیزر متخصص نباشد، ممکن است نتواند تنظیمات دستگاه را به درستی با رنگ و نوع پوست شما تنظیم نکند. این رویداد منجر به سوختگی و التهاب پوست مورد نظر و در نهایت ایجاد زخم می‌شود.

آیا زخم بعد از لیزر درمان می‌شود؟

اگر قبل از خواندن این مقاله در جلسه لیزر شرکت کرده و به هر دلیلی پوستتان زخم شده‌است، نگران نباشید. در این شرایط کافی است به یک پزشک متخصص مراجعه کرده و یا از مشاوران متخصصی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، کمک بگیرید.

به احتمال زیاد نکات مراقبتی خاصی به شما آموزش داده شده و ظرف چند هفته زخم پوستی پس از لیزر درمان خواهد شد.

گروه زیبایی ترمه

ارائه دهنده خدمات پوست، زیبایی و تناسب اندام، دندانپزشکی، زنان و زایمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *