کدام دستگاه لیزر درد کمتری دارد

کدام دستگاه لیزر درد کمتری دارد؟

شناسایی دستگاه‌های لیزر بدون درد یا با کمترین درد ممکن یکی از دغدغه‌های کسانی است که تصمیم به حذف دائمی موهای زائد خود گرفته‌اند. بر خلاف تصوری که بیشتر مراجعه کنندگان دارند، دستگاه‌های مختلف سطح متفاوتی از اثرگذاری داشته و البته درجه‌های مختلف درد را اعمال می‌کنند.

پس بهتر نیست قبل از اینکه به اولین مرکز لیزر موهای زائد که سر راهتان قرار گرفته مراجعه کنید، با چند سوال ساده در مورد نوع دستگاه و تجهیزات آن از فرآیندی که در انتظارتان است مطلع شوید؟

آیا لیزر موهای زائد درد دارد؟

این یکی از پرتکرارترین سوالاتی است که متقاضیان لیزر موهای زائد می‌پرسند. اگر بخواهیم یک تصور قابل لمس از اندازه دقیق درد لیزر موهای صورت و بدن به شما بدهیم، بهتر است از تجربیات مشابه استفاده کنیم. استفاده از دردناکترین دستگاه‌ لیزر موهای زائد، مانند پریدن در وان حمام پر از آب داغ است. احساس دردی که در این شرایط به شما اعمال می‌شود بیشتر در اثر داغی آب و احساس سوختگی پوست می‌باشد. اما استفاده از بدون دردترین دستگاه لیزر مانند پریدن در وان حمام خالی است که آب گرم ذره ذره به آن اضافه می‌شود و البته تجهیزاتی برای خنک کردن مدام آب در آن وجود دارد.

البته افراد مختلفی که از دستگاه‌های لیزر برای حذف موهای زائد خود استفاده کرده‌اند، درد اعمال شده را به گونه‌های متفاوتی توصیف می‌کنند. بعضی از افراد آن را به ماساژ با سنگ داغ تشبیه کرده و بعضی‌ها مثال برخورد بند لاستیکی را می‌زنند. به هر حال آدم‌های مختلف آستانه درد متفاوتی نیز دارند.

کدام دستگاه لیزر درد بیشتری دارد؟

بهتر است معرفی دستگاه‌های لیزر را از مورادی آغاز کنیم که لازم است از گزینه‌های پیش روی شما خط بخورد. دردناک‌ترین دستگاه لیزر موهای زائد نوع سنتی آن است. این دستگاه‌ها که در میان مردم به لیزر شاتی معروف هستند، در نوع خود سازوکار متفاوتی برای حذف موها دارند.

دستگاه‌های لیزر شاتی غالباً مجهز به سیستم‌های  Magma، Cynosure و Candela هستند. در طی فرآیند حذف موهای زائد بوسیله این دستگاه‌ها، انرژی لیزر به بخش خاصی از فولیکول مو منتقل شده و دمای آن را به ۴۵ تا ۵۰ درجه سانتی‌گراد می‌رساند. بالا رفتن دما باعث تغییر مکان فولیکول به اندازه یک تا دو سانتی‌متر می‌شود. این عمل مدام تکرار شده تا وقتی که نتیجه نهایی حاصل شود.

علت دردناک بودن تکنیکی که در این دستگاه به کار رفته است، اعمال مدام انرژی به پوست، بالا رفتن دمای آن و ایجاد سوختگی‌ است. گاهی اوقات برای بیماران از نوعی کرم بی‌حس کننده استفاده می‌شود. اما تنها خاصیت این کرم‌ها طولانی و دشوار کردن فرآیند از بین بردن موهای زائد است.

کدام دستگاه لیزر درد کمتری دارد

دستگاه‌های لیزر بدون درد چه ویژگی‌هایی دارند؟

خوشبختانه خیلی وقت است که از محدود بودن انتخاب دستگاه لیزر به نوع شاتی آن گذشته است. هرچه تقاضا در زمینه رفع موهای زائد از طریق تکنیک لیزر بیشتر شده است، تکنولوژی به کار رفته در دستگاه‌های جدید نیز پیشرفته تر می‌شود. این تحولی که در نسل جدید دستگاه‌های لیزر ایجاد شده، فقط مربوط به افزایش اثرگذاری و یا ماندگاری نتایج نیست. در دستگاه‌های لیزر جدید نه تنها سیستمی برای سازگاری عملکرد با رنگ پوست تعبیه شده، بلکه قابلیت کاهش درد نیز به آن اضافه شده است.

قابلیت کاهش درد لیزر از طریق بخشی به نام سیستم خنک‌کننده یا همان Cooling System به این دستگاه‌ها اضافه شده است. دستگاه‌هایی که مجهز به این سیستم هستند، کمترین درد ممکن را به کاربر اعمال می‌کنند.

سیستم خنک کننده همانطور که از اسمش پیداست به طور مدام پوست را خنک کرده و به میزان چشم‌گیری از بروز سوختگی و درد جلوگیری می‌کند. البته حذف موهای زائد بدون درد تنها بخشی از قابلیت‌های این سیستم است. در واقع وجود سیستم خنک کننده در دستگاه لیزر تا حد چشمگیری از آسیب‌های پوستی پیشگیری می‌کند.

 

معرفی انواع دستگاه لیزر بدون درد

در حالیکه دستگاه‌های لیزر شاتی اثرگذاری کمتر و درد بیشتری را به دنبال دارند، دستگاه‌های مدرن دارای اثرگذاری بیشتر و درد کمتر هستند. رایج‌ترین لیزرهای بدون درد که در بیشتر کلینیک‌های زیبایی سطح جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد عبارتند از:

  1. لیزر الکساندرایت یا همان Alexandrite Laser

الکساندریت لیزری است که از کریستال الکساندریت به عنوان منبع لیزر استفاده می کند. لیزر الکساندرایت طول موج خاصی از نور را در طیف مادون قرمز (755 نانومتر) تولید می‌کند. لیزرهای Alexandrite دارای حالت سوئیچ Q نیز هستند. سوئیچینگ Q به تکنیک ایجاد لیزر در پرتوهای با شدت بالا در پالس‌های بسیار کوتاه اشاره دارد. طول موج نورهای پرانرژی که توسط این نوع لیزر ساطع می‌شود به انرژی گرمایی تبدیل شده و نتیجه مورد نظر را به دنبال دارد.

بنابراین لیزرهای الکساندرایت با فرآیند فتوترمولیز کار می‌کنند، این بدان معناست که از نور برای گرم کردن منطقه مورد نظر و تخریب موها در آن استفاده می‌شود. این دستگاه و فرآیند به کار رفته در آن محبوبیت زیادی در بین مراجعه کنندگان داشته و مورد تأیید سازمان غذا و داروی آمریکا FDA می‌باشد.

کدام دستگاه لیزر درد کمتری دارد

  1. دستگاه‌ لیزر دیود یا همان Diode Laser

دستگاه لیزر دایود سال‌ها است که به تایید سازمان غذا و داروی آمریکا FDA رسیده است. در این نوع لیزر از پالس‌های نور مادون قرمز استفاده می‌شود. این پالس‌ها به سطح پوست نفوذ کرده و به تدریج فولیکول‌های زیر پوست را گرم می‌کند. این فرآیند تا جایی ادامه دارد که فولیکول قادر به رشد موهای جدید نباشد. در واقع گرما رنگدانه پروتئینی ملانین که مسئول ایجاد رنگ مو است را، مختل می‌کند. این ملانین متورم شده و سلول‌های فولیکول را در طی فرآیند پاره می‌کند.

با این حال، برخلاف روش سنتی لیزر شات، سطح پوست در طول عمل خنک و راحت باقی می‌ماند. این نتیجه با استفاده از لیزر هایی با نوک خنک شده به دست می‌آید که نه تنها از درد جلوگیری می‌کند، بلکه سوختگی را نیز به حداقل میزان ممکن می‌رساند. این دستگاه برای حذف موهای زائد پوست‌های روشن و متوسط به کار گرفته می‌شود.

 

  1. دستگاه لیزر  یاگ یا همان Yag Laser device

این دستگاه نیز که مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا است، عملکردی مشابه با دستگاه لیزر دیود دارد. تنها تفاوت لیزر یاگ با دیود در کاربرد آن است. در واقع دستگاه لیزر دیود تنها برای حذف موهای زائد پوست‌های تیره مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط