جوانسازی پوست هدف اصلی هر دو نوع تزریق است، چرا که از نشانههای بارز پیری صورت، کم شدن حجم عضلات گونه، لب و چانه و عمیق شدن خطوط روی پوست میباشد.
پس هر دوی این تکنیکها در نهایت با هدف برطرف کردن نشانههای پیری و جوانسازی پوست انجام میگیرند. اما به هر حال تفاوتهایی بین این دو وجود دارد، که میتوان از آن به عنوان فیلتری برای انتخاب بهترین گزینه استفاده کرد.
تزریق ژل چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟
ژل یا فیلر نسخههای مصنوعی از مولکولهای طبیعی هستند، که با هدف زیبایی به صورت تزریق میشوند. این کار در جهت جبران حجم از دست رفته صورت و پر کردن چین و چروک پوستی انجام میشود. این مواد در فرآیندی کم تهاجمی و بدون نیاز به بیهوشی در ناحیه مورد نظر تزریق میشوند.
اسید هیالورونیک رایجترین ماده یا فیلری است که به منظور پر کردن چین و چروکها در خط خنده و اخم و دیگر نواقص پوستی مورد استفاده قرار میگیرد. البته عمیق شدن خطوط صورت، نازکی و از دست رفتن حجم لبها و گونهها و البته نشانههای پیری بر روی پوست نیز از این طریق برطرف میشود. ژلهای پرکننده اسید هیالورونیک در زیر این چینها تزریق میشود تا حجم از دست رفته را جایگزین کرده و ظاهر جوانتری به صورت شما بدهد.
تزریق کردن ژل مانند هر فرآیند زیبایی دیگری، مزایا و معایب خاص خودش را دارد:
-
مزایا
o این نوع درمان نیاز به جراحی، بیهوشی، برش و بخیه نداشته و با بیحسی موضعی انجام میشود. در واقع تزریق ژل یا فیلر یک عمل سرپایی محسوب میشود.
o در صورت پشیمان شدن از انجام این کار میتوان به راحتی فیلر تزریق شده را از ناحیه مورد نظر خارج کرد.
o هزینه این عمل نسبت به هزینه تزریق کردن چربی در همان ناحیه بسیار کمتر است.
o عوارض جانبی در صورت وجود در این عمل بسیار کمتر از تزریق کردن بافت چربی است.
o هر چقدر مواد پرکننده یا فیلر که بیمار نیاز داشته باشد، موجود است و مانند تزریق چربی در این زمینه محدودیتی وجود ندارد.
o این فرآیند کاربرد گستردهای دارد. از پر کردن خطوط اخم و لبخند، چینهای بینی و پیشانی و چروکهای دور چشم گرفته تا رفع تیرگی دور چشم، زاویه سازی فک، و حجم دادن به لب و گونه از طریق تزریق هیالورونیک اسید یا فیلر امکان پذیر است.
o برای پر کردن چین و چروک های عمیق، تزریق ژل عالی عمل میکند. در این زمینه ژل بهتر از چربی است.
o این کار نیاز به گذراندن دوران نقاهت نداشته و پس از خروج از جلسه تزریق، میتوان به امور روزانه معمول پرداخت.
-
معایب
o برخلاف چربی که چون از خود بدن فرد استخراج میشود هیچ حساسیتی ایجاد نمیکند، گاهی شاهد واکنشهای آلرژیک در تزریق ژل یا فیلر هستیم.
o مواد تزریقی به مرور زمان کاهش حجم پیدا کرده و نیاز به تمدید دارد.
o هزینههای تزریق مداوم ژل در طول زمان زیاد میباشد.
o به هر حال این یک ماده خارجی محسوب میشود و هیچ کس نمیداند بدن در مقابل آن چه واکنشی از خود نشان میدهد.
o ماندگاری نتایج این نوع تزریق در بهترین حالت ممکن تنها ۶ ماه است. در حالیکه تزریق کردن چربی برای سالها ماندگاری دارد. بنابراین برای اینکه نتایج تداوم داشته باشد، باید تزریق را به طور مرتب و حداقل هر شش ماه یکبار تکرار کرد.
o بیمار گاهی نمیتواند تصمیم بگیرد که چه مقدار فیلر به ناحیه مورد نظر تزریق شود و چه میزان افزایش حجمی را میپسندد. گاهی در تزریق اولیه نتایج آنطور که بیمار میخواهد نیست. در واقع باید این عمل چند بار تکرار شود تا بیمار به درستی متوجه شود چه میخواهد.
تزریق چربی چیست؟ و چه مزایا و معایبی دارد؟
گاهی برای پر کردن چین و چروک روی پوست و جبران حجم از دست رفته عضلات، از تزریق چربی استفاده میکنند. این چربی که از بدن خود شما به دست میآید، باید از نوع چربی اتولوگ باشد. در واقع مقدار مشخصی از نوع مشخصی از چربی موجود در اندامهای شما بوسیله ساکشن گرفته شده، و به ناحیه مورد نظر تزریق میشود. باسن، ران و شکم از جمله قسمتهایی است که چربی از آنها استخراج شده و به صورت تزریق میشود. البته چربی استخراج شده قبل از تزریق به صورت، باید تصفیه شود. به همین منظور اقداماتی بر روی این چربی انجام میشود.
-
مزایا
o تزریق چربی برای هر قسمتی از بدن که میتوان با فیلر پر کرد، امکانپذیر است. با این تفاوت که چربی از خود بدن گرفته شده و سازگاری زیادی با سلولهای چربی بدن دارد. علاوه بر این شواهدی وجود دارد که نشان میدهد سلولهای بنیادی موجود در چربی تزریقی خود بدن، باعث جوانسازی پوست میشود.
o چربی موجود در فرآیند تزریق، به بافتی زنده تبدیل میشود که ماندگاری طولانی مدت را به دنبال دارد.
o از آنجا که باید چربی از بدن شما برداشت شود، این روش به شما امکان می دهد یک کانتور کلی بر روی بدنتان انجام داده و بافت سرسخت رسوبات چربی را از بین ببرید. در واقع در این تکنیک شما با یک تیر دو نشان را میزنید. هم از دست چربیها اضافی در اندامهایی مانند شکم، ران و باسن راحت میشوید و هم به گونه، فک و لب خود حجم میدهید.
o تزریق چربی در لب، گونه، جای زخم، اسکار جای آکنه، چین و چروک، خطوط اخم و لبخند، چینهای بینی، پشت دستها، خطوط ماریوت و چینهای پنجه کلاغی کاربرد دارد.
o بافت چربی تزریقی بسیار نرم و ملایم است و خیلی زود و راحت با اندامهای بدن پیوند میخورد.
o چربی تزریق شده به صورت، ماندگاری بیشتری نسبت به ژل دارد.
o این فرآیند نیاز به هزینههای نگهداری ندارد. در واقع برخلاف تزریق ژل که مدام باید تمدید شود، چربی برای سالها و بدون نیاز به تکرار تزریق ماندگار است.
-
معایب
o تزریق چربی نسبت به تزریق فیلر فرآیند طولانی مدت تری بوده و البته فشار بیشتری به بیمار وارد میکند. چرا که ابتدا لازم است مقدار مشخصی از نوع خاصی از چربی از بدن خارج شده، سپس تصفیه شود و در نهایت به ناحیه مورد نظر تزریق شود.
o این فرآیند از تزریق فیلر پر هزینهتر است. در واقع هزینه اولیه که باید برای این عمل پرداخت شود، مبلغ قابل توجهی میباشد.
o ممکن است همه متقاضیان چربی کافی برای تزریق در ناحیه مورد نظر و پر کردنش را نداشته باشند.
o از آنجا که عمل تزریق کردن چربی به صورت نوعی جراحی محسوب میشود، کبودی و تورم بعد از آن به مراتب دیرتر از تزریق ژل درمان میشود.
o دوران نقاهت و سرپا شدن بعد از تزریق کردن چربی طولانیتر از تزریق کردن فیلر است.
o عوارض جانبی و خطرات احتمالی در این فرآیند نسبت به تزریق ژل بیشتر است.
کدامیک بهتر است؟
ما وظیفه خود را به اتمام رساندیم و تقریباً همه جنبههای خوب و بد تزریق کردن چربی و فیلر را برای شما بازگو کردیم. حالا نوبت شما است که با توجه به این اطلاعات تصمیم بگیرید که کدامیک از این دو برای شما بهتر است.
البته در تصمیمگیری نهایی خود باید فیلترهایی مانند شرایط جسمی، دغدغهها، خواستهها و البته بودجهای که برای این کار در نظر گرفتهاید را نیز اعمال کنید. با توجه به همه اینها، کدام را انتخاب میکنید؟
همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به مطلب تزریق ژل بهتر است یا بوتاکس مراجعه کنید.